Aftensmad

Vi er stolte af at kunne opmuntre vores gæster til at udforske og smage den traditionele senegalesiske og vestafrikanske mad, som er virkelig delikat. Råvarene er så friske, som det kan blive, da surfcampens kok hver morgen besøger det lokale marked og udvælger de ingredienser, der skal bruges til aftnens måltid. Fisken, som serveres, bliver fanget af lokale fiskere, og derfor er det altid friskt, lokalt og bæredygtigt.

 

Ud over den lokale fiskesuppe, fataya eller den hjemmelavede moringa gedeost tilbereder vores kok Mame til tider også delikate muffins til alles fornøjelse i campen.

 

Vi tilbyder også et udvalg af senegalesiske vegetariske retter - Fortæl os endelig inden ankomst, hvis du har nogle krav, og hvis du lider af nogen form for allergi.



Thiébou-dieun (ris and fisk) - Senegalesisk ret

Thiébou-dieun (ris og fisk)

Senegals nationalret!

Særegenheden ved denne nationalret er måden, den bliver tilberedt på. Ofte simres alle råvarerne i tomatsovs i den samme gryde. På den måde får alle ingredienserne lov til at dele og kombinere hinandens smage. Dog er der intet regelsæt for, hvordan retten tilberedes, da de lokale bruger, hvad der er af grønsager. Præcis det samme med fisken - det afhænger af, hvad fiskerne har fanget. Der bliver brugt forskellige grøntsager og ingredienser så som maniok, cassava, squash, græskar, gulerødder og aubergine. Denne ret kan også blive tilberedt med kød, så bliver den kaldt Thiébou-yapp, som betyder (ris og kød).





Mafe

Mafe - Vest Afrikansk ret

Mafé er en vestafrikansk ret, som bliver lavet i både Senegal, Mali, Elfenbenskysten og Gambia. Den essentielle smag kommer fra hovedeingrediensen jordnødesmør. De grønsager, der bliver brugt, er løg, cassavas, gulerødder, aubergine og sødede kartofler. Retten kan blive tilberedt med alle slags kød som kylling, okse, får, fisk eller helt uden til vegetarer. Mafé bliver serveret med ris og sovs.

Yassa

Yassa fiske frikedeller er en anden Senegalesisk ret, som du vil blive overrasket over! Fiskefrikadellerne er lavet med hakket fisk, salt, peber, hvidløg, nogle krydderier og brød for at give den bedst mulige konsistens. Så er de klar til at blive formet og stegt. Friske tomater og løg udformer sovsen, derefter tilsættes eddieke, til sidst salt og pebber. Yassa fiske frikadeller bliver serveret med ris.

Vemicelle kød

Vermicelli kød er en salig spise. Kødet bliver først of fremmest tilberedt i kogende vand og hvidløg for at give kødet dets mørhed. Suppen bliver derefter gemt væk, indtil sovsen skal færdiggøres. Kødet bliver stegt med løg i nogle få minutter og derefter bliver sennep, eddike, krydderier og det klassiske salt og peber tilføjet. Nu er det velkrydret, og det er på tide at tilføje suppen, der blev gemt væk tidligere. Det hele bliver simret ned til den rigtige konsistens. Ved siden af bliver vermicellen tilberedt med lidt sukker, eddike og safron i udkogt vand.

Thiou curry - Vest Afrikansk ret

Thiou curry

Denne ret kan tilberedes med forskellige slags kød som lam, kylling og bøf. Kødet bliver stegt i en pande med nogle løg. Grønsagerne tilberedes i tomatsauce, ligesom nationalretten Thiébou-dieun. På den måde kan der drages parraller i smagsoplevelsen. Kål, søde kartofler, gulerødder, cassavas, gumbos, grøn og gul peber giver farverne til denne ret. Det gør den ligeså farverig, som den er delikat! Den bliver serveret med hvide ris.

Guinéa broche (søde kartofler blade sauce)

De søde kartoffel blade bliver tilberedt på mange forskellige måder i Afrika. En er de mere sædvanelige måder at tilberede det på er at koge det ligesom spinat og lave suppe ad det. Hovedingredienserne i suppen er Cassava blade, gumbos, tomater, løg, fisk, palmeolie og salt og peber. Suppen serveres med hvide ris..

Couscous

Couscous er nok den mest velkendte nordafrikanske ret. Den kan blive tilberedt med lam, fårekød, kylling eller mergez og endda med dem alle til en «Royal Couscous». Ligesom de andre retter bliver couscous tilberedt af en bred vifte af grønsager heriblandt Kartofler, gulerødder, aubergine, selleri og squass. Mixturen af krydderierne Raz-el-hamout og paprika gør retten virkelig smagsfuld.