Alkohol:

Surfing med alkohol i blodet er ikke en god ide. Vent til efter dagens sidste session, måske på den lokale hvor du kan fortælle alle dine homies, hvor mange barrels du snappede tidligere.

Vær opmærksom:

Vær opmærksom på andre i vandet, på forholdene og hvor du surfer.

Comfort Zone:

Hold dig til bølger og spots, du føler dig fortrolig med. Don't get in over your head.

Fitnes:

Vær sikker på at din fysiske form er i orden. Du skal kunne svømme tilbage til stranden, hvis du mister dit board i slutningen af en lang session.

Mad:

Som med svømning er det godt at holde en pause efter et måltid, inden du går i vandet.

Sjov:

Surfing er hovedsaglig om at have det sjovt. Husk det, når du er ude på vandet.

Hold eller slip:

Det er vigtig at vide, hvornår du skal holde dig ved board et, og hvornår du bør give slip. Når du padler ud, hold ved dit board. Du kommer hurtigere ud til line up og bringer ikke andre bag dig i fare. Når du falder, skal du slippe dit board. Chancen for at komme til skade er meget større, når du bliver kastet tæt på dit board.

   
Prioritet:

Sikr dig at du ikke tager andres bølger. Husk at den surfer, der er tættest på den brækkende bølge, har førsteprioritet. Hvis du ser en surfer på bølgen, så er den taget, og du bliver nød til at vente på den næste.

Øvelse:

Hvis du vil forbedre din surf, gælder det om at surfe så meget som muligt. Der er ingen, der bliver bedre til at surfe ved at sidde hjemme foran fjernsynet:-)

Respekt:

Respekter de lokale, når du besøger et spot. Husk at du er gæst, og at bølger skal deles.

Strøm:

Husk at havet kan være farligt. Der kan være udadgående strøm, som du kan blive fanget af. Hvis dette skulle ske, er det vigtigt at bevare roen, ikke padle mod strømmen(mod land) men langs kysten, indtil du undslipper strømmen.

Solcrem:

Brug altid vandfast solcreme. Du finder helt sikker ud af det, når du har surfet et par timer i stærk solskin. Hvis du ikke bruger en våddragt, er det altid en god ide at bruge en UV-proof lycra eller bare en gammel t-shirt, for at undgå solens stråler.

Surf Buddy:

Altid godt at være min. to i vandet sammen, ikke mindst er det mere sjovt at dele bølge med andre. Også for at have en til at hjælpe, hvis noget går galt.

Surf forhold:

Sikr dig at spottet er sikkert, inden du går i vandet. Hvis du er ved et ukendt spot, er det altid godt med råd fra en lokal. Tjek spottet, mens du varmer op.

Opvarming:

Husk altid at varme dine muskler op, inden du går i vandet. Det reducerer chancen for skader og kramper. Det giver dig også tid til at tjekke bølgerne, take off og hvordan strømmen bevæger sig.

 Click here: To see an example of how you can warm up before going surfing.