Visit the new official homepage - Click here
N´Gor right

www.gosurf.dk

In

Senegal

The new gosurf.dk homepage - Click here

Download Video (10 MB)   Maps   Mouritzen Tourist goes to Senegal

Jeg prøvet at skrive lidt dagbog, for at huske alle de gode oplevelse vi har haft og kommer til at have de naeste 6 uger.

1/11

Ankomst i Dakar lufthavn kl. 23.00. En mur af fugtigvarme mødte mig lige da jeg kom ud af flyet samt 50 soldater med maskingevær. Et stort ka5os indrejsepapirer der skulle udfyldes ovs. Da jeg endelig kom til bagage modtagelsen, var mine surfboards ikke med, og alting var så simpelt man kunne se hvor de tog taskerne ud af flyet og følge dem hele vejen over til bagagebåndet. Men nej mine boards var ikke med. Betalte en bagagemand 10 euro for at hjælpe mig og 2 min. senere kom han med mine boards og forlangte 10 euro mere for tjjja jaa.. fair nok jeg fik mine tasker. Gennem en paskontrol mere.. direkte ind i helvede... Den første sms jeg ville skrive hjem ((angrebet af 200 afroer der alle ville hjælpe/stjæle mine ting, taxa chaffører der ville køre mig osv... en hvid hjalp mig op til en bar.. hvor jeg nu sidder og drikker en øl, tror jeg venter 3 timer her til de andre kommer)) Men der var ro i baren, så jeg betalte en mand 5 euro for at hente de andre ved udgange, og med den besked at de skulle komme direkte ind til mig. Alt gik fint vi fik arrangeret en taxa til et standhotel lidt nord for Dakar. Kl. 3 gik det afsted i verdens mest smaderede MB300 D som slæbte hen ad vejen pga. vores tunge tasker. Abdul var vores guide, han snakkede fit engelsk og ordnede alt for os. Så var vi kommet til afrika helt bestemt Malika. Bambushytte på stranden, med en seng og et moscitonet. Bad og toilet var et fællesskur med en brødm hvor man selv skulle hente vand. Pris 50kr. pr. hytte, mad (fisk, ris, grønt) 10kr. cola 5kr. øl 7 kr. Kl. 5.30 gik vi i seng helt smadret.

2/11

Østrigerne vågnede med en klapperslange i hytten, godt Thomas er en vildmand, han legede lidt med den og fulgte den ud i skoven med et par pinde. 33 grader ulidelig bagende sol, men overhead bølger og nul vind. Desværre 200 meter hvidskum man skal igennem, ude bag skummet løber helt clean bølge til begge sider på en sandbanke. Østrigerne kom aldrig igennem det hvideskum, så jeg var helt palle om de fine bølger.

3/11

Vi havde bestilt en taxa til kl. 7.00 for at rejse 50 km. syd for Dakar til et roligt sted der hedder Toubab. Rare mennesker ingen stress bare ro og fred for alle gade handlerne osv. Fint strand hotel med bad og toilet, 50 kr. pr. overnatning og lille beachbreak foran hotelletm så dagens surf var reddet. Spiste hos en franskdame privat/restaurant, babyhaj - ris - sauce(løgkompot) ja det man altid spiser i Senegal.

Om natten dør vinden, fugtigheden stiger til over 90% og temp. er over 30 grader. Så vi drømmer alle om sne og aircon. Men med et par kolde bad går det nu.

4/10

Efter morgenmaden pakke vi en taske med proviant og nappe en taxa til et lille fint pointbreak 10 km fra hotellet. Spottet havde vi læst om på internettet og det virkede fint. Her så vi den første surfer, en gamler englænder der var på ferie med familien. Godt jeg havde extra boards med, da Michls board var knækket uder flyveturen. I byen hvor vi bor er vi de eneste hvid, så alle kikke når vi går gennem gaderne. Men alle hilser pænt og børnene råber Toubab(Hvide) efter os. Ikke noget med et almindeligt håndtryk, afrikanerne elsker at smide de vildeste håndtegn.

Michls gamle surfboard forærede vi til en af byens største surfer wannerbe. Straks blev vi inviteret på middag hos familien. Men først skulle vi se landsby cup finale i fodbold med ham. Wow 2000 mennesker stod uden for hegnet, kun de fine blev lukket ind på stadion. Vi sad under en fin pavilion sammen med borgmesteren, skal lige siges han var den eneste med bluetooth headset og guldtøj. 20 militær betjente med AK47, sørgede for ro og orden. Her kunne EU politi måske lære lidt om hvordan man bekæmper holigans. Men som de eneste hvide og selvfølgelig mig med kamara, var vi dem der fik mest opmærksomhed.

Da kampen var færdig blev vi overfaldet af 500 tøser og børn der alle lige skulle røre ved os. Bagefter til middag hos Paps' familiem hans mor havde kogt haj-ris-sauce til os. Hans søstre serverede, så det var helt i top. Vi spiste på gulvet i den fine stue. Vi fik også tilbudt at bo og spise hos dem så længe vi havde lyst. Men vores hotel var nu fint. De 3 søstre ville gerne have os med til hardcore afga raggae fest, men klokken var 22 og vi kunne ikke klare mere den dag. Sidder lige nu på terressen i måneskind og skriver, men den flotteste udsigt over havet.

Surf Surf

5/11

Surf'n'chill ved hotellet. Kl. 17 hentede Paps os for at koere til en cybercafe. Normalt lejede vi privatr taxi, men det er dyrt mente Paps. Saa sammen med ham tog vi en fealles taxa. Alle taxaerne er gamle MB 190D og peugot 405 fra 1975-1985.De har alle koert min. 500.000 km. men de rasler stadig videre. Faelles taxaerne har plads til 7-11 personer og geder paa taget. Ca. 1 timers koersel for at komme til internetcafe pris 2 kr. i timen. ASDL men Pentium 2 alt for langsom og xp. funker ikke helt. Fransk tastatur og alt paa fransk.

Surf Surf Surf Surf

6/11

Bagauet med banan og nutella til morgenmad. Morgensurf foran hotellet, men selvom her ikke er andre surfere. Kan her hurtigt blive crowed, alle boernene svoemmer rundt om os og vil saa gerne roere vores surfboards. I starten er det meget sjovt, men det blir nu hurtigt for meget.Til frokost fisk-ris-sauce, med den masse groentsager jeg aldrig har set foer. Pris inkl. cola 7 kr. Paps som er vores guide/altmuligmand, lever af at koebe hummer og gambas hos fiskerne og saelge dem videre til hoteller og turister. Saa jeg har byttet en gammel vaaddragt til 2 kg. hummer, som hans mor tilbereder til os.Paps mor havde kogt 8 store hummere til os med spaghetti og den klassiske Senegal Sauce(meget staerk loegkompot). Vi havde fyldt lommerne med blyanter og balloner til alle boernene, saa var fest i huset.

7/11

Ikke meget swell tilbage, kun en smule morgensurf. Ellers bare en stille dag paa stranden.

8/11

Ikke mere swell, saa imorgen tager vi nordpaa for at opleve ST. Louis. Som tidligere var vest afrikas hovedstad. Skulle vaere en utrolig flot by med masser af historie. Jeg har arrangeret en taxa til kl. 5, saa vi kan koere mens afrika sover og inden alt bliver til kaos. Kl. 18 blev vi hentet af Muhamed, en tjener fra kongo der arbejder paa nabohotellet. Han lavede Senegal middag til os, vi hentede 2 flasker whisky. Saa det blir ikke nemt at komme op imorgen.

Surf Surf Surf

9/11

Afgang med udsoegt taxa og driver kl. 5.oo. Naesten ny MB190D kun 550.000 paa taelleren og speedometeret virker, byens fineste vogn. GOdt vi kom tidligt afsted, ingen trafik, behagelig temperatur. Vores driver fandt et fint hotel ved stranden ca. 1 km. fra centrum. Saa helt perfekt, men her er heller intet swell. Tilgengaeld skulle ST. louis vaere byen med afrikas smukkeste kvinder, og det vilde natteliv. Jo tak.. ulala.. kvinderne er smukke, helt smykket op med langenegle og guld.En helt anden side af afrika, iforhold til det vi har oplevet nu. Pyhaaa Banditos, lommetyve og huslere i stor stil..... Vi blir hentet af vores driver kl. 6.00 imorgen tidlig. Saa gaar turen videre til N'Gor Island, en lille oe ligeuden for Dakar. Skulle vaere surfers paradise, dele af Endless summer er optager ved den beroemte N^Gor right boelge.

10/11

Taxaen koerte os direkte til "faergen". Lille traejolle med plads til 15 personer. Oen ligger 500meter fra fastlandet, ca. 1 kvkm. stor. Her er en surfcamp, lokalesurfere og et par surfturister. Vi har lejet oeens bedste hus, samme hus som Kelly Slater har boet i. Privat strand, hvorfra man kan svoemme til N'Gor right paa 5 min. Selvom der ikke er noget swell kan man stadig surfe, tidevands swellet laver en fin boelge som sjaelden er under en meter. Men det er det helt onde reef man surfer henover, store sten, skarbe klipper, koral og en mia. soepindsvin. Men vi passer godt paa saa der ikke sker noget.

11/11

Helt glacy morgensurf, sejlede med surftaxa ud da vi var for dovne til selv at svoemme. pris 2,50kr. 4 timers surfing saa nu er vi alle helt solbraendt igen, vi glemte vidst sunblock. Hver dag til middag kommer 2 toeser for at goere rent, vaskeop, vaske vores toej. Tror nu, jeg napper et par af de toeser med hjem.

12/11

Lille morgen surf igen. Idag har vi fundet snorkel og briller frem. Saa vi kan se hvad der er under os naar vi er i vandet. Mange flotte fisk ved revet, tigerhajer men de skulle ikke vaere farlige. Vi har betalt rengoeringskonerne 20 kr. saa de kan koebe fisk til os paa det lokale marked. Derefter kommer de og griller fiskene, samt laver ris og sauce. mmmmmmmmmmmm

13/11

Yihaa... Swell 2-3 meter fralandsvind. N'Gor right virker helt perfekt. 300 meter boelge med masser af power, dog med den ondeste "take off". Foerste gang vi har set andre surfere paa vandet, en fransk turist og en lokal rasta surfer paa et 20 aar gamelt board. God stemning i vandet, vi hilser paent og klasker et par haandtegn. Oestrigerne var ikke saa glade for revet, saa ingen boelger til dem. Den lokale surfer gav mig et par tips til hvordan man skulle tage "take off'en" og vupti... tube, laekret cuts.. som en droem. Senere gik i paa opdagelses tur paa oen, pludselig var altid luften helt hvid af sommerfugle. En af de lokale fortalte os at det kun sker en gang om aaret, saa vi var heldige at opleve det.

Surf Surf Surf

14/11

Igen super surf, sammen med franskmanden. Men altig er meget dyrt paa oen, 200kr. om dagen for huset og alt andet er 3 gang normal pris. Saa sidste overnatning her inden turen gaar videre sydpaa igen.

15/11

I byen Yene, har vi fundet et stort strandhus, med 3 store vaerelser, 2 badevaerlser, stor stue, koekken, koeleskab, vagt og stor terrasse ud til stranden. Pris 65kr. pr. dag. Laekkert selv at kunne lave mad, ellers spiser vi ikke andet end fisk-ris-sauce.

16/11

Let fralandsvind og 2 -3 meter swell, saa vores pointbreak 200 meter fra huset virkede fint. Michl havde stor succes idag, han fangede et par af de store swell. Fedt.. Nu mangler vi kun Thomas, det lykkes ikke rigtigt for ham at fange nogle boelger. Men vi fik alle den store vasketur af kaempe swell. Michl skar sig i benet, Thomas skar sine foeder en del og jeg fik trykket et par ribben, men det overlever vi nok. Til middag kommer Paps mor med mad til os. Senegal essen er nu ikke saa daarligt, som altid fisk-ris-sauce. Gratis mad serveret paa teressen.Saadan.. Vi har foraeret familien en del gaver, de er saa glade at moderen insistere paa at bringe mad hver dag til os.

17/11

Skod morgensurf. Kl. 9.00 fik vi besoeg af den lokale medizinmad/heksedoktor, han snakkede hele dage og foraerede os forskellige roedder og blade vi skulle smage paa. En time inden solnedgang kom en af de lokale drenge forbi og fortalte at der loeb en fin boelge paa den anden side af byen. Ca. 1 km. fra huset. Saa lidt wax paa boarded og vi var klar. Efter ham gennem alle byens smaa gader, da vi var fremme havde vi 100 boern paa slaeb. Mange havde aldrig set en surfer foer og ville gerne se os paa vandet. Laekkert pointbreak der loeb 200 meter til begge sider, og 100 afroer der alle heppede paa stranden. Helt orange solnedgang, en oplevelse man ikke lige glemmer. Vi skal bo her de naeste 14 dage saa det er nok ikke sidste gang vi tager turen gennem byen.

18/11

Kl. 8.30 med taxa til en safaripark, selvfoelgelig med vores driver Bobacar og hans MB190D. En guide paa forsaedet, saa var vi klar til at koere ind i parken. Aber, Girafer, strudse, boefler, store leguaner, skildpader, krokodiller, fugle osv. Bagefter en kold oel i skyggen, hvor alle de smaa abeunger kom hen til os. Kl. 14.00 var vi tilbage ved huset, saa det passede lige med frokosten fra Paps mor. Stort swell for tiden og efter swellfinder.com skulle det blive stoerre, men det er nu stort nok. Saa der var laekker aften surf helt frem til solnedgang.

Surf Surf Surf Surf Surf

19/11

Kl. 6.00 var jeg frisk som en viking, da jeg aftenen var gaaet kold kl. 20.00. Nul vind og kaempe sets kom rullende. Thomas og Michl sov, saa kort foer det blev lyst smuttede jeg selv afsted med boarded under armen. Hele byen sov, jeg moedte kun et par kvinder der var nede ved broenden efter vand. Da jeg kom ned paa stranden hjalp jeg et par af de lokale fiskere med at skubbe deres baade i vandet. Men den ondeste shorebreak, saa det var ikke nemt for fiskerne. Men de var meget glade for min hjaelp, da de ingen kraefter har, saa jeg skubber ligesom 10 afrikanere. De sejlede mig ud til "peaket"(der hvor boelgen starter). Laekkert saa slap jeg for at svoemme de 500meter man skal ud for at surfe. Saa jeg var helt paa toppen, helt ren boelge, hvilket goer at "take offên" er nem. ca. 300 meter boelge med tube som afslutter med laekker shorebreak. Indtil nu det bedste surf i mit liv, alt var helt stille, solopgang og ca. 10 min. mellem boelgerne. Ca. kl. 10 var jeg tilbage i huset og drengene stod klar med den helt store morgenbuffet.

Surf

20/11

Thomas havde det ikke saa godt, saa han blev i huset, mens Michel og jeg bestemte os for at tage en tur til Downtown Dakar sammen med Paps. 3 timer med forskellige mecedesbusser (pris 4 kr.) og vi var i midt i helvede, godt vi havde Paps med. Med hoejt tempo kunne vi masse os gennem alle gadesaelgerne. Foerst var vi paa universitetet for at melde Paps til 3 maaneders engelsk kursus, som vi betalte. Pris 50 euro. Derefter var vi paa Dakar's fineste internet cafe, aircon og pentium 3 win2000. meget dyrt 5kr. i timen. Saa vi fik tjekket swell, chattet og mailet lidt.Derefter stor steak i en lille skummel restaurant. Videre til N'Gor beach for at drikke en oel og moedes med Paps kusine(Fatou). Hun var den hotteste chick vi endnu havde set i afrika, vi blev inviteret paa aftensmad hjemme hos hende, det kunne vi jo ligsom ikke sige nej til. WOW europaeisk hjem midt i Dakar "Beverly hills" 3 badevaerelser, tv, stort anlaeg, bil, ny baerbar og internet. Saa det var spaendende at se en helt anden side af den verden vi havde oplevet indtil nu. Efter lang forklaring om at jeg ikke var saa glad for at koere bil i Dakar, fik hun alligevel lokket mig til at koere efter aftensmad. Ingen gade skildte, kaos og folk koere somom de har roeget crack. Vi fik selvfoelgelig tilbudt at sove der saa laenge vi havde lyst, men da vi havde efterladt Thomas derhjemme, aftalte vi at komme tilbage fredag og opleve Dakar by night.Saa nu ved jeg ogsaa hvor jeg skal bo naar de andre tager hjem i starten af december. Hun bor kun 1 km. fra Senegal's bedste boelge.. Helt perfekt

Surf Surf

22/11

Ikke mere swell. Saa vi har vaeret paa tur med Pap's, gennem hovedgaden i Yene, ud for at se familiens marker, ca. 5 km. til fods. Men dagen gaar hurtigt da man lige skal snakke lidt med alle i byen. Mango plantage og en masse forskellige rodfrugter. Paa vejen tilbage gik vi forbi den lokale frisoer, de var tid til lidt african hairstyle.

Surf Surf Surf Surf Surf Surf

23/11

Michl er blevet syg, forhaabenligt ikke malaria, selvom alle symptomer er til stede. Matar vores vagt og Ali den lokale medizin mand holdte oeje med ham. Thomas, Pap's og jeg koerte til Jamal, som er Senegal's stoerste fiskeby. Byen er ogsaa kendt for enorme maengder af muslinger og deres kirkegaard med blanding af kristne og muslimer. Jamal bestaar af oer, overalt er der muslingeskalder. Pap's kendte selvfoelgelig en masse lokale, saa vi spiste sammen med de lokale paa oen. Inden vi gik over til kirkegaards oen med blanding af muslimer og kristne. Utrolig flotte omgivelser, baade, broer og alle konerne der samlede muslinger ved lavvande. Naeste stop var Senegal's stoerste fiskemarked, mange tusinde mennesker, store dynger af fisk af alle slags. Men det sjoveste var nu at se loeberne, der hele tiden kom jordene i regntoej med kaempe spande med fisk paa hovedet. Det lignede et stort kaos, men alligevel var der system paa det hele. Tilbage til Yene med offentlig transport, foerst 9 personers peogoet 405 der foerste 100 km. derefter den proppede mecedes bus fra 70'erne og tilsidst igen peogoet 405. pris for hele turen ca. 12 kr. Michl har det stadigt skidt, saa hvis det ikke gaar bedere imorgen, tager vi ham med paa hospitalet.

Surf

24/11

Stadig intet swell. Saa idag er planen en tur til Ruffisk paa cybercafe. Aften tur til Tubab de lau for at spise hamburgere paa en ny fast food restaurant. Skoent med noget normalt mad normalt spiser vi kun ris-fisk-sauce.

25/11

Stadig intet swell. Thomas er ogsaa blevet syg, saa han har vaeret i sengen hele dagen. Michl er heller ikke helt rask, men han er paa benene igen. Men det skulle jo ikke forhindre mig i at tage i byen. Jeg var inviteret til spisning og privat fest hos nogle toeser sammen med Pap's. LOL - Senegal MTV for fuld gas i fjernsynet. Deres MTV som jeg foerst troede var privat optagelser, var altsaa nationalt TV. Jeg har medbragt en melon fyldt med vodko og ananasjuice. Toeserne soergede for de gode pinde og stemningen var lagt. Kl. 24.00 var det tid til disko, et par lokale dj's spillede senegal hardcore rap/raggae. Saa toeserne morede sig med at laere mig at danse "the senegal dance".Vild aften var hjemme kl. 6

26/11

Thomas var stadig meget syg, og var begyndt at have lidt feber. Da der stadig ikke var nogle boelger, udfordere vi de lokale drenge til et game basketball. Men det var alt for varmt at bevaege sig, saa europa tabte stort, men vi morede os. Sent paa aftene blev vi enige om at hente den lokale doktor. Yasin er doktor paa det lokale hospital ca. 50 aarig kvinde og foroevrigt Fatou's mor. Diagnose - Malaria 41,5 feber... ikke godt. Vi bragte ham hurtigt til det lokale hospital, hvor han kom under behandling. Forskellige indsproejtninger og drop fik hurtigt temperaturen til at falde. Men alting var mega beskidt, store kakalakker og kaempe edderkopper. Men han overlevede natten, saa alle var i godt humoer. Pap's mor var ogsaa tilstede hele tiden, da doktoren havde meget travlt.

27/11

Efter middag fik vi lov til at flytte ham hjem, dog stadig med drop. Heldigvis var hospitalet kun 2 mins. gang fra vores hus, saa en sygehjaelper fulgte med og lagde drop. Yasin kom ogsaa forbi hver anden time for at tjekke ham og hun gav os et termometer saa vi selv kunne tjekke temperaturen. Jeg betalte hende 300kr. og hun var meget tilfreds. Men bedere var resterne af vores pasta/tomatsauce som jeg varmede til hende. Sikkert fordi hun altid spiser ris og fisk. Hele dagen har der vaeret kaempe boelger, de stoeste vi endnu har set i Senegal, men desvaerre var der ingen tid da vi skulle kikke efter Thomas.

28/11

Thomas' temp. svingede mellem 38 og 41 og han havde ikke spist i 3 dage. Saa han var meget svag og han fik stadig staerk medizin med drop. Men der er god pleje fra alle i byen og de siger at det er helt normalt at feberen tager et par dage om at stoppe.

29/11

Efter en lang nat med vejrtraeknings problemer var Thomas nu frisk. Saaen naesten da.. Hele dagen har han spist lidt, han kunne nu fortaelle om hauliciation underlige droemme osv. men han mente selv at han ikke havde sovet i 3 dage. Da det var Michls sidste aften, havde vi inviteret Paps og Muhammed paa middag. 1 kg. gambas, spinat knoedel og fiskesauce. Selvom Pap;s lever af at saelge gambas og hummer, havde han aldrig smage det. Ville overhoved ikke smage kun kikke paa og spise rester efter os. Men vi tvang ham... 1 Kg gambas/hummer eller 3 kg haj 50 - 80kr. Imorgen bringer vi 25 store spinatknoedel til Paps familie.

Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf

3/12

Michl er kommet godt hjem. Thomas og jeg er flyttet tilbage til N"Gor Island. Da der ikke har vaeret swell Yene lang tid. Men N'Gor right virker naesten altid, og ikke at forglemme Fatou, der bor kun 1 Km. fra oen. Igaar var jeg i byen med til kl. 5.00, stilen er mange steder meget som hos os. Men musikke er noget helt andet, de tvister alt med Senegal stil.. Meget caribian, raggae med fuld knald paa. Men den unge dame elsker at danse saa fuldgas paa dansegulvet 3 -4 timer, men mange pauser da der altid er 1000grader. Ulala de danske toeser har meget at laere....

4/12

Kaempe swell idag, det stoerste vi endnu har oplevet i Senegal. Jeg var i vandet med 2 franskmaend og en lokal. Men pyha 30 gange crash idag, men da swellet er saa stort er der meget vand over revet hvor boelgen starter. Som at droppe in i verdens stoerste halfpipe. Men fik 2 fine boelger, saa er helt paa toppen idag.

5/12

Laekker morgensurf med let fralandsvind, stadig stort, men nem "take off". Saa ingen crash og masser af fineboelger. Var i vandet med 3 amerikanske pro'er der havde filmhold paa vandet og i baaden. Deres 2 jetski hentede ogsaa mig efter hver boelge, det er nu surfing naar det er bedst. Kl. 12 moedtes vi med Paps for at tage paa shopping i Dakar. Maalet var at finde noget Senegal musik, men vi fandt kun kopi cd'er hvor halvdelen ikke virkede. Men alligevel et par fine Senegal skiver. Pizza hos "beverly hills" pigen, og jeg flamberede lidt bananer, vi havde koebt is mennn afrika og is.. passer ikke rigtigt sammen. Et par oel paa stranden mens vi ventede paa vores baad. Men vi var de eneste hvide paa stranden, saa alle "massage pigerne" svaermede om os. Saa der var haard intern kamp, mellem pigerne. 2 stk 100kr. massage hele natten. Endelig kom vores baad og vi skyndte os at stikke af.

6/12

Morgensurf, middagssurf, aftensurf.... GODNAT

7/12

Overskyet, men kan naesten holde ud at have en t-shirt paa. Jeg har lunchdate med Fatou paa stranden ovre paa fastlandet. Saa lidt penge i en plastikpose, boardshorts og surfboarded under armen. Fra oen kan man nemt svoemme ud til N'Gor right(Endless Summer), passede lige med 2 timers surf inden min date. En anden fransk god surfer fra Hossargor var ogsaa i vandet, saa jeg lurede en masse trix. Kl. 12.50 lod jeg mig drive ud i sejlrenden mellem N'Gor island og N'Gor, efter kort tid kom 2 fiskere forbi og gav mig et lift til fastlandet. Laekkert saa slap jeg for at svoemme imod stroemmen. Kl. 13.00 sad jeg med en kold i oel i haanden under palmerne paa stranden og ventede paa min date.

8/12

Laekker surf hele formiddagen. Igen lunchdate paa stranden efter surf. Vi aftalte at moedes igen om aftenen for at gaa lidt i byen. Jeg pakkede lidt toej saa jeg kunne sove paa sofaen, da det altid er et problem at komme med en baad om natten. Thomas var for traet saa han blev paa oen. Heller ikke andre forventninger end sofaen, da de afrikanske piger altid starter forhandling hvis man naermer sig sovevaerelset. Tjjaa saa kan ligesom vaere det samme..

9/12

Den store morgenbuffet med alle veninderne, de ville alle gerne score mig, men jeg har det nu fint med at chille lidt sammen med Fatou. Derefter koerte vi til Darka's stoerste marked for at koebe en mobil og et taeppe til hendes mor(Doktoren fra Yene). Videre til Yene for at besoege familien, jeg kendte allerede hele familien, da vi havde boet kun 200meter fra familie huset i Yene. Om aftene var vi til kongo drum party meget underholdende. Men Senegal drumdance og meget andet spas...Viderre paa disko til kl. 6.00. Jeg laante Paps sovevaerelse, saa jeg havde et sted at overnatte. Men intet bad og toilet, saadan kunne jeg nu ikke leve.

10/12

Vi spiste med familien og koerte tilbage til Dakar. Da Fatou var for traet til at koere bil, koerte jeg midt i soendags trafikken. 2 timer senere og en del sved paa panden, selvom hun har aircon. Kl. 2.20 om natten skulle Thomas flyve, saa jeg hentede ham paa oen og vi koerte ham til lufthavnen. Kl. 2.00 ringede min telefon, Thomas havde taget fejl af datoen, han var kommet 24 timer for sent. Saa jeg hentede ham i lufthavnen og han koerte med tilbage til lejligheden.

11/12

En af veninderne fra morgenmaden loerdag, koerte med os til Airitalie i Dakar, for at proeve at bytte Thomas' billet. Vi var heldige der var en soed ung dame vi kunne charme lidt. Saa Thomas fik en ny billet uden at betale. Kl. 21.00 koerte vi ham til lufthavnen, saa nu er han paa vej mod Oestrig.

12/12

Efter morgenmaden boarded under armen og afsted mod N'Gor beach. Kl. 9.00 havde jeg en aftale med to af de lokale surfere, en onkel sejlede os ud til N'Gor right boelgen. Ikke saerligt stort, men fralandsvind kombineret med 2 meter swell lavede de flotteste tubes jeg endnu har set. Svaer "take off" men derefter 300 meter laekker tube. Lidt i knae, grab med den ene haand og bremse lidt med den anden. Voula......... Kl. 12 svoemmede vi tilbage til stranden for at drikke en oel mens jeg ventede paa at den unge dame havde middagspause. Surf igen hele eftermiddagen. Saa kort efter aftensmaden gik jeg kold paa sofaen.  

Surf

13/12

Igen morgensurf med de lokale, men idag var det crowded. En surfcamp fra Dakar var paa udflugt, saa der var hele 10 surfere i vandet. Men de 5 kunne ikke surfe boelgen da den er meget svaer ikke at forglemme det onde reef, hvor jeg allerede har set 5 komme meget galt afsted. En gang paa stenene og det skaere alt op, og de mange soepindsvin er ogsaa svaere at undgaa, hvis man ikke taenker sig om. Men god carma paa vandet alle hepper, saa man kan se de andre surfe mens man svoemmer ud igen. Sjaeldent mere som en paa peaket, da det tager langtid at svoemme ud. Om aftenen var jeg i byen sammen med Pap's i Dakar, han havde noget business i byen.

14/12

Den saedvanlige morgensurf med de lokale. Frokost med Phillip der har den en surfcamp paa N'Gor Island. Vi diskuterede lidt homepage og business, da han mangler en til at passe surfcampen Juli og Aug. Jeg tvivler stadig meget paa om jeg skal flyve hjem imorgen. Der er jo kaerlighed der traekker, men jeg har ikke flere penge og det koster at ombooke biletten. Dog ikke at forglemme N'Gor right det vel ogsaa en form for kaerlighed.

15/12

Forsoegte at saelge et surfboard, men igen uden held. Saa jeg skulle flyve i aften. Men Fatou insisterede paa at jeg blev, saa hun betalte min billet. Saa jeg bliver i Dakar lidt endnu.

16/12

Foerste dag paa oen hvor der ikke er noget surf. Normalt er der altid lidt surf, men ikke idag. Heldigvis har jeg moedt Vincent og Christoffer fra Hossagor France. Den ene er prosurfer den anden pro bodyboarder. De har begge vaeret paa oen en maaned, saa jeg har snakket en del med dem paa vandet og paa land. Paa vandet er de altid hjaelpsomme. Fortaeller mig hvor jeg skal starte og hvilke boelger jeg skal vaelge osv.  

Surf Surf

Fatou's foedselsdag 17/12-2006

Surf   Surf   Surf   Surf   Surf   Surf   Surf   Surf   Surf   Surf   Surf

Billeder fra de sidste 10 dage

Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf Surf


Gosurf.dk     Mouritzen Tourist    Hustilferien.dk    Wakeboard    Senegal